Nieuw jaar, nieuw verhaal
10 januari 2026 - Zwolle, Nederland
Daar zijn we weer hoor. Het is hier een periode weer stil geweest. Maar dit jaar gaan we weer een verre reis maken. Alleen niet naar de USA dit jaar. En de reden lijkt mij vrij duidelijk. Maar ik denk dat ik die uit veiligheidsoverwegingen beter niet hier neer kan pennen ;-) Maar laat ik het zo zeggen, wij zijn niet zo gek op wortels. Dus we gaan voor een heel goed alternatief, namelijk Canada!!!
Canada stond al heel lang op ons lijstje en dan de westkant van Canada. In het oosten zijn we al wel eens geweest en daar hebben we inmiddels (aangetrouwde) familie wonen =) Nu vliegen we door en gaan we vanaf Vancouver de mooie natuur van het westen van Canada ontdekken. Met tips van eerste hand gaan we vast een hele mooie reis beleven.
We hebben al een route op papier staan en gaan dit jaar met de camper op pad. Dit op verzoek van de jongste zoon en manlief. Lars en ik waren net zo lief met de auto gegaan. Doordat we met de camper gaan hebben we deze reis geboekt met behulp van onze vrienden van Tioga Tours. Zij hebben voor ons de vlucht, de camper, het hotel in Vancouver en de ferry naar en van Vancouver Island geboekt. De camper had wat voeten in aarde aangezien onze eerste keus niet kon. Onze tweede keus kon helaas ook niet. Als het goed is legt ze, as we speak, onze derde keus vast. Stephan en ik hebben net besloten dat we voor tijd in Vancouver een auto huren. Voornamelijk om vanuit het hotel naar de camperverhuur te komen, aangezien dat 80km buiten Vancouver ligt. En een auto huren was bijna net zo duur als Uber. Openbaar vervoer zou waarschijnlijk het goedkoopst zijn, maar kost ons 3 uur reistijd. De auto gaan we zelf regelen, net als de campings. Kunnen we nog iets van voorpret zelf hebben. Wat hebben die meiden een topbaan zeg, zoveel vakantievoorpret en dat als werk, hahaha...
Onze route zullen jullie je afvragen, nou vooruit dan:
Dag 1: Amsterdam-Vancouver
Dag 2: Vancouver
Dag 3: Vancouver-Victoria (Vancouver Island) (camper ophalen)
Dag 4: Victoria-Tofino/Ucluelet
Dag 5: Tofino/Ucluelet
Dag 6: Ucluelet-Campbell River
Dag 7: Campbell River (walvis safari)
Dag 8: Campbell River-Whistler
Dag 19: Yoho- Glacier
Dag 20: Glacier
Dag 21: Glacier-Kelowna
Dag 22: Kelowna-Hope
Dag 23: Hope-Vancouver-Amsterdam (+1)
Een beste route dacht ik zo. We hebben een camper via Four Seasons, die hebben de "oude" campers van Fraserway. Fraserway gebruikt hun campers maximaal 2 jaar en dan gaan ze naar Four Seasons. Dus dan heb je nog relatief nieuwe campers vonden wij.
Voor nu heb ik niet zoveel meer te melden, blijf ons gezellig volgen. Als er weer nieuws is dan laat ik het hier weten.ย
Heel veel plezier met alle voorpret ๐
Liefs